Hoe MS Access te gebruiken voor effectieve databasemanagement

MS Access is een krachtig en veelzijdig programma dat u kunt gebruiken om databases te maken en te beheren. MS Access maakt deel uit van het Microsoft Office-pakket en is compatibel met andere Office-toepassingen. In deze blogpost zullen we enkele voordelen van MS Access bespreken en hoe u het kunt gebruiken voor effectieve databasemanagement.

Voordelen van MS Access

– MS Access is eenvoudig te gebruiken en te leren. U kunt snel een database maken met behulp van de ingebouwde sjablonen of uw eigen ontwerp. U kunt ook formulieren, rapporten en query’s maken om uw gegevens te organiseren en te analyseren.
– MS Access is schaalbaar en flexibel. U kunt uw database aanpassen aan uw behoeften en deze uitbreiden naarmate uw bedrijf groeit. U kunt ook uw database koppelen aan andere gegevensbronnen, zoals Excel, SQL Server of SharePoint.
– MS Access is kosteneffectief en veilig. U kunt uw database opslaan op uw lokale computer of in de cloud met Microsoft 365. U kunt ook de toegang tot uw database beperken met wachtwoorden en machtigingen.

Hoe MS Access te gebruiken voor effectieve databasemanagement

– Plan uw database. Bepaal het doel van uw database, de gegevens die u wilt opslaan en de relaties tussen de gegevens. Maak een schema of een diagram om uw databaseontwerp te visualiseren.
– Creer uw database. Gebruik een van de ingebouwde sjablonen of maak een lege database. Voeg tabellen toe om uw gegevens op te slaan en definieer de velden en sleutels voor elke tabel. Voeg relaties toe tussen de tabellen om de integriteit van uw gegevens te waarborgen.
– Vul uw database met gegevens. U kunt gegevens handmatig invoeren of importeren uit andere bronnen, zoals Excel, tekstbestanden of webpagina’s. U kunt ook gegevens kopiëren of verplaatsen tussen tabellen met behulp van query’s.
– Analyseer en presenteer uw gegevens. Gebruik query’s om gegevens op te vragen, te filteren, te sorteren, te groeperen en te berekenen. Gebruik formulieren om gegevens in te voeren, bij te werken of weer te geven op een gebruiksvriendelijke manier. Gebruik rapporten om gegevens af te drukken of te delen in een professioneel formaat.

MS Access is een geweldig hulpmiddel voor effectieve databasemanagement. Met MS Access kunt u eenvoudig databases maken en beheren die aan uw behoeften voldoen. U kunt ook profiteren van de integratie met andere Microsoft Office-toepassingen en de cloudopslag van Microsoft 365. Wilt u meer weten over MS Access? Neem dan contact met ons op voor een gratis consultatie.

Teststraat vangrailmetingen Saferoad BV

Voor Saferoad BV hebben wij een teststraat ontwikkeld mbv MS Access en meerdere test/meet apperatuur. Het doel is gebruikte vangrailonderdelen te kunnen testen. Zo kunnen o.a de zinkdikte, gewicht en hardheidswaardes worden gemeten. Dmv de SIC kan er vervolgens een code gegraveerd worden of bij afkeur een label geprint. De grote uitdaging was om de meetapperatuur goed werkend te krijgen icm MS Access .

Woocommerce WP All Import en Categorien

Voorkomen van het importeren van categorien.

Bij het maken van een affiliate website liep ik tegen een probleem op. Door gebruik te maken van WP All Import Pro kunnen eenvoudig affiliate producten worden geimporteerd in bv woocommerce en dmv cronjobs geautomatiseerd worden ingeladen. In deze website zijn een vast aantal categorien en subcategorien aangemaakt. Idee was bij import catagorien te mappen (zodat de juiste categorien bij de website categorien terecht komen). Helaas wordt door het systeem bij het inladen van niet bestaande categorien deze als nieuwe categorien aangemaakt.

Je kunt voorkomen dat nieuwe categorien worden gemaakt door de volgende code toe te voegen in de code Function Editor (All Import -> Settings):

add_filter( ‘pmxi_single_category’, ‘wpai_pmxi_single_category’, 10, 2 );

function wpai_pmxi_single_category( $term_into, $tx_name ) {
// here we can check if term exists
$term = term_exists( $term_into[‘name’], $tx_name, 0 );
// if term doesn’t exists we can return false, so WP All Import will not create it
if ( empty($term) and !is_wp_error($term) ) {
return false;
// or $term_into[‘name’] = ‘To Draft’;
}
return $term_into;
}

Ernstige Gmail phishing ontdekt!

Wordfence is een goed plugin om je website te beveiligen. Er is zowel een gratis als een premium versie verkrijgbaar. De mensen van Wordfence doen niets anders dan bezig zijn met het monitoren van beveiligings issues. Zo ontdekken zij nog wel eens ernstige phishing mogelijkheden. Lees onderstaand stuk over een gmail phising attack mogelijkheid welke voor veel mensen lastig is te ontdekken.

Het ziet er ongeveer zo uit:

Je denkt ok zal wel van google zijn en komt op de volgende pagina:

GMail data URI phishing sign-in page

Op het moment dat je inlogt is je google account gehackt! Zodra ze toegang tot je account hebben, heeft de aanvaller ook volledige toegang tot al je e-mail en kan deze downloaden. Ook je contacten zijn in gevaar.

Hoe het werkt lees je op de website van wordfence:

Wide Impact: Highly Effective Gmail Phishing Technique Being Exploited

WordPress database opschonen

technology

Uw database is het hart en ziel van uw WordPress website. Hier worden alle gegevens die nodig zijn om de inhoud weer te geven en uit te voeren opgeslagen en zorgt ervoor dat alless goed functioneerd . Na verloop van tijd  groeit de database met veel extra data die uw site niet meer nodig heeft. Deze  onbenodigde data kan het systeem vertragen en is slecht voor de algemene prestaties van uw site.

tool

Volg de onderstaande eenvoudige stappen om uw WordPress Database op te schonen . Installeer en actieveer de  WP – Sweep plugin Ga naar Tool > Sweep Scroll naar de onderkant van de pagina en druk op de SWEEP ALL-knop. Er zijn een paar andere grote database- optimalisatie tools, maar dit is onze favoriete en is gratis . Let op zorg altijd eerst voor een goede backup van uw website.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial