MS Access database applicaties

MS Access is een onderdeel van de (uitgebreide) Microsoft Office suite. Een veel gebruikt relationeel databaseprogramma voor beheer en opslag van uw gegevens.  Access is nu veel meer dan een middel om desktopdatabases te maken. Het is een gebruiksvriendelijke tool om snel databasetoepassingen te maken voor uw bedrijfsvoering.

ms access
MS Access

Vaak worden gegevens in een spreadsheet verwerkt zoals bv MS Excel. Op gegeven moment wordt dit gebruikt als een database. Hiervoor is Excel niet bedoeld. Wij maken van uw spreadsheet een gebruiksvriendelijke database applicatie mbv MS Access. De applicatie wordt gesplitst in een frontend user interface en backend met data. Eventueel kan deze data in SQL server staan. Ook is het tegenwoordig mogelijk uw data in de cloud te zetten zodat u overal ter wereld bij uw gegevens kunt. Met office 365 kunnen ook web apps gemaakt worden samen kunnen werken met uw database in de cloud.

Media Informatics heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen van Access applicaties. U kunt bij ons terecht voor het nieuw ontwikkelen, onderhoud, upgraden of aanpassen van uw office applicaties. Ook geven wij instructie. Bij ons krijgt u een jaar volledige garantie. Door gebruik te maken van herbruikbare componenten kunnen wij de ontwikkelkosten beperken.

De onderliggende programmeertaal van MS Office is VBA (visual basic voor application). Dit betekend dat de pakketten onderling met elkaar kunnen ‘praten’. Zo kun je bv in een Word document een koppeling maken met een database (bv Ms Access) om gepersonaliseerde documenten te kunnen maken. Ook koppelingen met andere pakketten zijn mogelijk. Media Informatics is gespecialiseerd in oplossingen voor Office.

Zoekt u een Access / VBA programmeur, wilt u meer uit uit uw Office programma’s halen of wilt u meer informatie neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u advies en bespreken met u de mogelijkheden.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial