WordPress het meest gebruikte cms systeem

WordPress is een zogenaamd CMS systeem. CMS staat voor Contentmanagementsysteem. Van oorsprong werd het gebruikt om te bloggen maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig CMS. Het is het meest gebruikte CMS en gebaseerd op de computertaal PHP.

Met deze opensource software kunt u dus een website maken maar ook beheren zonder veel technische kennis. Er zijn allerlei Themes (grafische schil) verkrijgbaar als ook heel veel plugins zowel gratis als betaald. Kijk maar eens op Themeforest voor veel verschillende Themes.  Indien je verstand van programmeren hebt kun je je eigen plugins schrijven of bepaalde zaken aanpassen. WordPress is daarom een goede basis voor uw project.

Vroeger waren websites statisch. Tegenwoordig worden paginas dynamisch opgebouwd. Hiervoor gebruikt WordPress o.a. een database.  Zo staan bv je logingegevens in deze database opgeslagen.

Ook kun je met dit CMS uitstekend een webshop maken. Een veel gebruikte plugin hiervoor is Woocommerce gemaakt door WooThemes.

Wij bouwen uw website in WP. Het is ook mogelijk een korte cursus te geven waarbij u leert hoe uw webiste te onderhouden en up to date te houden. U kunt onderhoud ook aan ons uitbesteden.

 

theme_forest_250x250

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial